Rebound: Exit

Rebound: Exit
juni 2018
‘Asman weeft een web van plotlijnen en schrijft in een tempo dat je af en toe naar adem laat happen, maar in een stijl en opzet die het bijna onmogelijk maken het boek aan de kant te leggen, en met een vleugje verfijnde humor.’ – Juryrapport shortlist De Gouden Strop 2018’Driehonderdduizend woorden in twaalf maanden is gekkenwerk. Ik ben dankbaar en trots, maar vooral ook beduusd, dat de Rebound-trilogie volbracht is. Ik hoop dat ik de lezers, die elke twist en elk personage inmiddels (terecht) wantrouwen, opnieuw verras. Zoals Rebound ook mij uit mijn slaap hield, letterlijk, en op het puntje van mijn stoel, tot de allerlaatste pagina.’ – Willem Asman
‘Rebound is uniek in zijn ambitie. Een originele, spannende serie, drie fonkelnieuwe, niet weg te leggen thrillers van internationaal niveau, uit te geven in één jaar. In juni 2018 verschijnt alweer het derde en laatste deel en ik kan u zeggen: het is Asman gelukt, hij maakt de verwachtingen volledig waar. Een fenomenale productie van fenomenale kwaliteit. In Rebound 3: Exit komt alles wat in deel 1 en 2 is opgebouwd bij elkaar in een razendspannende apotheose.’ – Harold de Croon, redacteur’Eindelijk de ontknoping van deze geweldige serie. De Rebound-trilogie is een must voor thrillerlezers!’ – Boekhandel Veenendaal, Amersfoort
exit-laag
Juryrapport BookSpot Gouden Strop voor Enter – Rebound 1, juni 2018:
‘Een spiegelpaleis van intriges, leugens, halve en hele waarheden, waarin niets is wat het lijkt. Asman weeft een web van plotlijnen en schrijft in een tempo dat je af en toe naar adem doet happen, maar in een stijl en opzet die het bijna onmogelijk maken het boek aan de kant te leggen. Dit doet hij ook met een vleugje verfijnde humor. De hoofdstukken eindigen met verrassende cliffhangers, waardoor de spanning erin blijft. De plotwendingen zetten je steeds weer op het verkeerde been. Waar nodig neemt Asman gas terug om zaken uit te diepen. Trefzeker weet hij in enkele rake zinnen uitgebalanceerde karakters te schetsen en sferen op te roepen. Willem Asman heeft met Enter – Rebound 1 een thriller van internationale allure geschreven die hongerig maakt naar meer.’

 

Gooi- en Eemlander, Leidsch Dagblad, IJmuider Courant, Sonja de Jong, 3 juli 2018: 
‘Dat de trilogie Rebound ongewoon goed is, werd nog eens benadrukt door de toekenning van de Gouden Strop 2018 voor deel 1: Enter. Met deel 3 bevestigt Willem Asman de hoge kwaliteit niet alleen, maar overtreft haar zelfs. Exit dendert als een achtbaan door, vol onverwachte loopings en adembenemende wendingen en weet tot de laatste bladzijden te verrassen. Op superieure wijze weet Asman zijn lezers mee te slepen. Op volkomen overtuigende wijze brengt Asman alle verhaallijnen samen. Dit is hogeschool-thrillerschrijven.’

Vrij Nederland, Jos van Cann, juni 2018:
‘Asman sluit de trilogie geheel in stijl en met een passend einde af. Een flitsende stijl, de nodige plotwendingen en vaart. Nadeel is dat om Exit op waarde te schatten, je beter eerst de twee eerdere delen kunt lezen. Verder enkel hulde.’

Het Parool, Algemeen Dagblad Magazine, Marjolijn de Cocq, 11 augustus 2018:
Asman weeft ‘een wereldwijd web van intriges waarin actie, spanning en sensatie de menselijke maat niet in de weg staan.’

Harold de Croon, redacteur Ambo | Anthos, maart 2018:
‘Rebound is uniek in zijn ambitie. Een originele, spannende serie, drie fonkelnieuwe, niet weg te leggen thrillers van internationaal niveau, uit te geven in één jaar. In juni 2018 verschijnt alweer het derde en laatste deel en ik kan u zeggen: het is Asman gelukt, hij maakt de verwachtingen volledig waar. Een fenomenale productie van fenomenale kwaliteit. In Rebound 3: Exit komt alles wat in deel 1 en 2 is opgebouwd bij elkaar in een razendspannende apotheose.’

Boekhandel Veenendaal, Amersfoort, Mabel van Zijl, mei 2018:
‘Eindelijk de ontknoping van deze geweldige serie. De Rebound-trilogie is een must voor thrillerlezers!’

Elvin Post, 1 juni 2017:  ‘Asman bewijst met de Rebound-serie opnieuw dat hij tot de absolute top van de Nederlandstalige thrillerschrijvers behoort.’

Jos van Cann, 21 juni 2018: ‘Met Rebound heeft Asman de Nederlandse misdaadliteratuur en zijn lezers een enorme dienst bewezen.’

Remko Meddeler, 25 juli 2018:
‘Exit, het laatste deel van de vijfsterrentrilogie over het onwaarschijnlijk geloofwaardige REBOUND.’