Rebound: Error

Rebound: Error

Eerder was lafheid zijn redding
Nu is een heldendaad zijn ondergang.

Voormalig maffiamoordenaar Alain Toussaint houdt zich aan de regels. Dankzij de nieuwe identiteit die REBOUND hem gaf, leeft hij een onopvallend bestaan als kluizenaar in een klein bergdorp bij de Canadese grens. Tot een groep padvinders verdwaalt in een nabijgelegen oude kopermijn. Alain aarzelt niet en redt de kinderen. Zijn foto belandt op de voorpagina van de krant. Wordt zijn heldendaad hem fataal?

Daags voor de cruciale bijeenkomst die de toekomst van REBOUND zal bepalen, leert Tyler over de duistere geschiedenis van de organisatie. Ondertussen onderneemt Oz een alles-of-niets-poging om zijn spoorloos verdwenen gezin te redden. Wie heeft zijn vrouw en kinderen in hun macht? Wie is nog te vertrouwen?

ERROR is deel 2 van de REBOUND-trilogie.

Over ENTER (Rebound I):

‘Enter is een thriller met internationale allure. Wij wachten met spanning op deel II en III.’ – Vrij Nederland
‘Asman maakt er een verhaal van dat je achter elkaar wilt uitlezen. Zijn grote kracht is zijn vermogen om levensechte karakters te schetsen. Telkens tovert Asman onverwachte plotwendingen uit zijn hoge hoed.’ – Gooi- en Eemlander
‘Met zijn vorige titels liet Asman al zien dat hij tot de Nederlandse auteurs behoort die makkelijk de internationale concurrentie aankunnen en dat doet hij met Enter opnieuw.’ – hebban.nl
‘Asman bewijst met de Rebound-serie opnieuw dat hij tot de absolute top van de Nederlandstalige thrillerschrijvers behoort.’ – Elvin Post
‘Achter elk geheim zit nog een geheim. Daarachter zit een leugen. En daarachter zit een waarheid die je niet wilt kennen.’ – Charles den Tex

error-laag
Juryrapport BookSpot Gouden Strop voor Enter – Rebound 1, juni 2018:
‘Een spiegelpaleis van intriges, leugens, halve en hele waarheden, waarin niets is wat het lijkt. Asman weeft een web van plotlijnen en schrijft in een tempo dat je af en toe naar adem doet happen, maar in een stijl en opzet die het bijna onmogelijk maken het boek aan de kant te leggen. Dit doet hij ook met een vleugje verfijnde humor. De hoofdstukken eindigen met verrassende cliffhangers, waardoor de spanning erin blijft. De plotwendingen zetten je steeds weer op het verkeerde been. Waar nodig neemt Asman gas terug om zaken uit te diepen. Trefzeker weet hij in enkele rake zinnen uitgebalanceerde karakters te schetsen en sferen op te roepen. Willem Asman heeft met Enter – Rebound 1 een thriller van internationale allure geschreven die hongerig maakt naar meer.’
Gooi- en Eemlander, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad, Sonja de Jong, 5 december 2017:
‘Veel verrassingen in tweede deel van Rebound-trilogie. Vanaf de eerste zin zet Willem Asman er de vaart in met deel twee van zijn ‘Rebound’-trilogie. Het is knap hoe Asman de talloze verhaallijnen helder aan elkaar weet te knopen. En telkens komt hij weer met een andere verrassing.’
Trouw, Harriët Salm, 14 oktober 2017: 
‘Razend spannend, levendige personages, veel actie. Willem Asman deinst niet terug voor een complex verhaal dat zich uitstrekt over meer landen.’
Marian Husken, auteur van Deals en dodenlijstjes – Wie durft er nog te getuigen? 15 november 2017:
‘Veilig in een getuigenbeschermingsprogramma? Is ‘verdwijnen’ via REBOUND eigenlijk niet slimmer?  Een spannende trilogie van Asman – een panklaar scenario voor een verslavende Netlix-serie. Ik kijk uit naar Exit.’
Elvin Post, 1 juni 2017:  ‘Asman bewijst met de Rebound-serie opnieuw dat hij tot de absolute top van de Nederlandstalige thrillerschrijvers behoort.’
Jos van Cann, 21 juni 2018: ‘Met Rebound heeft Asman de Nederlandse misdaadliteratuur en zijn lezers een enorme dienst bewezen.’
Het Parool, Algemeen Dagblad Magazine, Marjolijn de Cocq, 11 augustus 2018:
Asman weeft ‘een wereldwijd web van intriges waarin actie, spanning en sensatie de menselijke maat niet in de weg staan.’
Nederlands Dagblad, Gijs Korevaar, 23 maart 2018:
‘Een harde actiethriller, een uitstekend plot. Enter en Error zijn voortreffelijk geschreven, spannende boeken vol onverwachte wendingen en actie. Een veelheid aan personages en intriges maken dat de boeken blijven boeien tot de laatste bladzijde.’
Boekhandel Veenendaal, Amersfoort, Mabel van Zijl:
‘Na het spannende Enter meteen begonnen in Error, deel 2. En weer gelijk gegrepen door het verhaal. Kan niet wachten op deel 3!’
Thrillersandmore, 4 maart 2018:
‘Error is nog beter dan Enter, zeker omdat er dieper wordt ingegaan op wat de organisatie Rebound nu eigenlijk is. Tyler, de eventuele nieuwste ringdrager, en haar dochtertje Charlie komen weer aan bod en we horen meer over hoe Gar bij de organisatie is gekomen. Het verhaal over Alain Toussaint, voormalig moordenaar, wordt goed in het boek verweven. Al deze verhaallijnen lopen door elkaar en toch horen ze bij elkaar. Willem Asman heeft met Error een spannend boek afgeleverd en het boek zit goed in elkaar. De hoofdstukken zijn niet te lang en goed onderverdeeld over de hoofdpersonen. Ook in Rebound 2 zit een voorstukje van het laatste deel van Rebound en na dit te hebben gelezen, kan ik niets anders zeggen dan dat ik benieuwd ben naar EXIT!’
Vrij Nederland, Barbara van IJkeren, juni 2018:
‘Asman schrijft in een moordend tempo, waarbij niets is wat het lijkt. Een nadeel: je moet voorkennis hebben van deel 1 om alles te kunnen begrijpen. En deel 3 zal nodig zijn om alle puzzelstukjes op hun juiste plaats te krijgen.’