Kubus met tekst uit boek

Simon zonder zonder

Boeken

Een vraag en een antwoord bij het verschijnen van mijn nieuwste, Simon zonder zonder.
De vraag is van Adriaan van Dis (Volkskrant 12 mei): ‘Durven we de uitdaging aan ons te verplaatsen in ongemakkelijke ervaringen? Begrip krijgen voor het slachtoffer, maar ook voor de schoft?’
Het antwoord is van Maxim Februari (NRC 7 mei): ‘Je kunt pas leren wat wel en niet acceptabel is als je elkaar ook de andere verhalen vertelt, en de ingewikkelde, waarin niet helemaal duidelijk is waar de grens loopt en wie die nou precies vanaf welke kant overschrijdt.’
Simon zonder zonder is een roman over ongemak en grenzen. Over zaken die je niet wílt horen maar móét horen. Over wreedheid in vriendschap en eerste liefde, over geheimen en verraad, over een fataal misverstand. Over mij en over ons. Over nu en over 1968, toen Nederland alles nog snapte en alles nog kon.
Nu in de boekhandel.